Mirjamsel » Specials » Cake pops
Enjoy life!

Alles over het maken, vullen en decoreren van cake pops

Cake pops: ze worden steeds bekender en populairder. Cake pops worden ook op sommige plekken verkocht, maar ze zelf maken is veel leuker! Hier vind je alles over het maken, vullen en decoreren van cake pops.

Wat zijn cake pops?

Cake pops zijn cakeballetjes op een stokje. Je kunt de cake pops geheel zelf maken, door een cake te bakken, te verkruimelen en de kruimels te vermengen met een frosting of je kunt cake pops makkelijk bakken in een cake pop maker, die speciaal ontwikkeld is om mooie cakeballetjes te krijgen.

Cake pops maken

Je kunt cake pops in alle vormen en maten maken. Wanneer je foto's van cake pops gaat zoeken op het internet, kom je voor elk thema wel cake pops tegen. Sommige ontwerpen zijn makkelijk te maken, andere ontwerpen zijn meer voor de gevorderde cake pop bakker.

In deze special vind je links naar artikelen die het hele proces van het maken van cake pops beschrijven. Het proces zit als volgt in elkaar:
  • Cake pops maken: Allereerst moet je natuurlijk de cake pops maken. Na het maken van de basis cake pops, kun je allerlei verschillende vormen, kleuren en smaken gebruiken om jouw unieke cake pops te maken.
  • De frosting maken: Cake pops moeten ook gevuld worden met een frosting (of botercrème). Hiervoor kun je natuurlijk het standaard recept voor frosting gebruiken, maar je kunt ook verschillende smaken en kleuren aan de frosting toevoegen.
  • Het decoreren van cake pops: Nu je weet hoe je de standaard cake pops kunt maken en hoe je een lekkere frosting naar jouw eigen smaak maakt, kun je gaan beginnen met het decoreren van de cake pops.

Ten slotte kun je in deze special ook een lijst met ideeën per gelegenheid vinden, om je op weg te helpen bij het maken van een speciale cake pop.

Cake pops maken

Tegenwoordig is creatief bakken erg populair. Cupcakes en taarten zijn toch wel het populairste om te bakken, te bekleden en te versieren, maar ook de cake pops zijn in opkomst. Stap voor stap wordt h…

Frosting recept

Als je cupcakes of cake pops gaat maken of een taart gaat vullen, heb je vaak een frosting, of anders genoemd: botercrème nodig. Een frosting kun je in verschillende smaken maken. Hier vind je het bas…

Het decoreren van cake pops

Cake pops kun je op allerlei manieren decoreren. Hier staat een lijst met ideeën voor decoraties en waar je deze producten kunt kopen.
Gepubliceerd door Mirjamsel op 12-07-2011, laatst gewijzigd op 04-09-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!